installations

—————————————
untitled (black cube) / 2015
—————————————

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For one of the cells in Utrecht’s former prison in Wolvenplein, for a group show called ‘onder controle‘, i made a cube with a view. The installation is blocking the view and filling most of the space. There is a humming, modulating sound to be heard, generated by a guitar amp, a mixer and some cables.

wood, paint, audiomixer, bass amp, tubelights, daylight.
200 x 200 x 200 cm
2015

 

/ constructing…..

opbouw_02_s opbouw_01_s zwart_s2 doorkijk_s

 

—————————————
The Science of Feedback / 2012
—————————————

The Science of Feedback is an attempt to create an autonomous system made out of small active elements. These elements are mostly electronics and mechanical parts. The system is built up like a feedback-landscape, all parts are connected by input/output and therefore every element gives feedback to the next. The outcome is rather unexpected, the system is searching for stability.

built up for the Hackwire exhibition in DAS SPECTRUM, Utrecht.
wood, steel, electronics.
2012

 

———————
Op schaal / 2011
———————


On the backside of the construction.

 

Op Schaal is an exhibition based on the dimensions and characteristics of the exhibitionspace itself. The space has been reconstructed in half its size and then rearranged in order to get new undiscovered insights in walking through the space. The room was darkened and prepared with colored light. Because the reconstructed parts have a backside as well, the visitors could walk ‘backstage’.

http://www.cbk-utrecht.nl/lucy/kijken-en-zien-de-white-cube-inverted


Looking one way through the tunnel, which is an extraction of a square hole in the actual wall.

 


Looking the other way through the tunnel, a capture of soft gradients on the wall.

Moira Exhibitionspace Utrecht
pinewood, chipboard, white paint, tubelight, clay.
2011

 

——————–
Pavilion / 2007
——————–

The picture above shows the interior of a structure called ‘pavilion’. This was a white cube constructed inside a sloppy woodshed. The inside is built as a small theaterhall, it’s purpose is to watch colors change and be fully surrounded by the moving composition of  three lightsources: a red, a blue and a green lightbulb. Pre-recorded patterns made the lights change.

The whole structure was made with found and given materials, inside and outside. Only the electronics and lightbulbs were newly purchased. The idea for the work came from a small  thought:

What if an inhabitant of a slum would be fond of modern interiors,  and would build a simple, modern structure inside his house? This is, without any doubt a hypothetical question: slums are built without any design, just by practical motives.

 

 

 

 

 


 

 

 

The pavilion was part of a groupshow called INSTANT EASE, for Expodium, Utrecht.
Wood, paint, electronics.
2007

Leave a Reply